Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.01.2012 18:57 - СПОДЕЛЕНАТА ЕНЕРГИЯ
Автор: georgief Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1177 Коментари: 1 Гласове:
1



Живеем в свят в който необходимоста ни от енергия, определя съществуването ни. Енергийните ресурси на планетата са собственност на компании, които обсебвайки ги, ни карат да плащаме за да ги потребяваме. Питал съм се как така, нещо което не са създали е определено като тяхна собственност и останалите трябва да го плащат.
Но все пак става въпрос за източници на енергия които могат да бъдат обсебени. Има обаче един източник на енергия на когото не могат да сложат кранче или копче за изключване - Слънцето, източника на цялата енергия на тази планета.
Представете си следната идея, която наричам "Споделена енергия", генератори на електричество на всеки покрив, трансформиращи слънчевата енергия в електричество , покриващи нуждите и, и система за конвертиране и съхраняване на енергията от слънцето във всяка къща. Недостатък на тези системи е тяхната автономност, в един момент, енергията може да не ти достига, в друг да имаш излишък, а в следващия да настъпи нощта. Представете си обаче, всичките тези автономни системи да се свържат в една глобална мрежа, така както ни свързва интернет. През интернет обменяме информация, през глобалната енергийна мрежа можем да обменяме енергия. Всеки който има излишъци може да ги сподели с този който в момента има нужда image
Разбира се това важи за ветрогенераторите и микро ВЕЦ-овете. Избора на генератори и системи за съхранение и конвертиране на тази енергия и в момента е голям. Технологиите да се осъществи идеята съществуват и в момента, останалото е въпрос на организация на процеса по обмен  и мениджмънт на енергията.
Глобалната енергийна мрежа може да реши много от проблемите на съвременния пренаселен свят, имащ все повече нарастващи нужди от енергия. Енергия, чиста и евтина, спестяваща ни финансови ресурси, които можем да насочим в други сфери. Енергия даваща ни независимост от доставчици и елеминираща конфликтите около контрола на сега използваните енергийни ресурси.
Енергия носеща свобода




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Добра идея, но нещо ме плаши мисълта ...
02.01.2012 00:04
Добра идея,но нещо ме плаши мисълта да живея под ,,поле"-магнитно,енергийно или, каквото там било т.е соларните панели безопасни ли са?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: georgief
Категория: Лични дневници
Прочетен: 42387
Постинги: 16
Коментари: 16
Гласове: 145
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930